Jabłecznik czy szarlotka?

A właściwie to czym różni się jabłecznik od szarlotki? U nas jest... z kruszkonką.


6 komentarzy:

  1. Wspaniała szarlotka! Uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sama się kiedyś zastanawiałam czym się różni szarlotka od jabłecznika... ;)
    Daaawno nie jadłam! (chyba pora pojechać do mamy :P )

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja do tej pory nie wiem czym się różnią te ciasta :D Zawsze takie robię, ale kusi mnie wariacja z budyniem :]

    OdpowiedzUsuń
  4. W sumie też nie wiem czym się różnią. Mówiło się,że szarlotka podawana jest na ciepło z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych.
    A tak - używam tych nazw raczej zamiennie.
    Z budyniem jest bardzo dobra, wypróbuj koniecznie.:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Znalazłam właśnie taki przepis u Ciebie i będę robić niedługo :*

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam szarlotkę na ciepło z lodami i sosem czekoladowym! 7 niebo dla podniebienia . Zapraszam do siebie, buzia ;*

    OdpowiedzUsuń